24
mar-2015

Sant Josep

1


Sant Josep és el patró de la residència de Camprodon. La història de la residència es remunta quan l’abadia de Camprodon va servir d’aixopluc a moltes famílies quan es va produir l’incendi l’any 1839. Més tard l’abadia es ca convertir en caserna de les tropes liberals d’aquella època.

El 1859 el govern va acceptar donar l’abadia al Municipi per tal que s’hi pogués instal·lar l’Hospital. Es va decidir que fossin les monges les encarregades d’administrar-ho. Finalment el 1896 les germanes de Sant Josep es van fer càrrec de l’alberg hospitalari de Camprodon. El 1938 es va crear el complex hospitalari utilitzant hotels del poble(el mateix hospital, el casino i les escoles nacionals). Aquell any es va utilitzar pels soldats ferits de la guerra que a més a més patien de malalties contagioses.

L’any 1939 es va finalitzar la guerra però a Camprodon durant deu i quinze anys més va haver-hi la presència dels soldats. Aleshores l’hospital es va convertir en la infermeria de la tropa de soldats. Un cop es va acabar aquest període l’hospital va estar infrautilitzat durant un temps. En aquella època molts petits hospitals es varen convertir en geriàtrics i així va passar amb l’hospital de Camprodon.

Per això per Sant Josep és un dia festiu de la residència per tal de recordar i commemorar la bona feina que varen realitzar les germanes de Sant Josep.

1

 

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Vols deixar-nos un comentari?


Click on form to scroll

Arxiu

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec